Henan Multi-Sweet Beekeeping Technology Co., Ltd.
Contacteer ons

Contact Persoon : Zhao

Telefoonnummer : 17337219156

WhatsApp : +17337219156

Free call

Hoe te om de bijenkoningin te ontsnappen te verhinderen?

October 9, 2021

Hoe te om de bijenkoningin te ontsnappen te verhinderen?

1. De film van de veiligheidsvlucht

 

Het anti-vluchtblad is een soort imkerijhulpmiddel wordt gebruikt om bij de deur van het bijenkorfnest te installeren dat. Het wordt ontworpen volgens de kenmerken dat de bijenkoningin groter zal zijn dan de arbeidersbijen na de geboorte. De bijenkoningin kan niet van de bijenkorf ontsnappen toe te schrijven aan zijn grootte. Het is opmerkend de moeite waard dat het anti-vluchtblad die aan de bijenspecies zou moeten beantwoorden worden geïnstalleerd.


2. de gevangene van de koningskooi

 

De koningskooi is een imkerijhulpmiddel wordt gebruikt om de bijenkoningin in de kolonie gevangen te nemen die. Het wordt ontworpen volgens de eigenschap dat de bijenkoningin groter zal zijn dan de arbeidersbij na de geboorte. Wanneer de bijenkoningin in de koningskooi wordt gevangengenomen, kan de bijenkoningin niet uit komen, maar de arbeidersbijen kunnen de kooi van de koning door de omheining van de kooi van de koning ingaan om de bijenkoningin te behandelen. Vergeleken met anti-vluchtfilms, die de koning gebruiken zal de kooi het eierleggen van de bijenkoningin beperken, zodat wordt de kooi van de koning meestal gebruikt om de koning te introduceren en de kolonie samen te voegen.


3. de vleugels van bijenkoninginbesnoeiingen

 

Het afsnijden van de vleugels van de bijenkoningin is de extreemste methode om de bijenkoningin te verhinderen te ontsnappen. Het verwijst naar kunstmatig het maken van de bijenkoningin de capaciteit verliezen vliegen om de bijenkoningin te verhinderen te ontsnappen. Hoewel deze methode praktisch is, is het slechts geschikt voor gebruik in zeer noodsituatiesituaties. De gevleugelde bijenkoningin is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling op lange termijn van de kolonie, en de „uitspraak“ van deze bijenkoningin is zeer gemakkelijk door de arbeidersbijen „om worden omvergeworpen“, en de nieuwe koningin zou op tijd moeten zijn tussenbeide gekomen nadat de kolonie wordt gestabiliseerd.


4. vernietig het platform van de koning

 

Één van de belangrijkste redenen voor de vlucht van de bijenkoningin is het natuurlijke verdelen van de kolonie. Tijdens het verdelen, zal de oude koningin sommige arbeidersbijen uit het nest ertoe brengen lopen om een andere nestplaats te vinden. Daarom zouden beekeepers de kolonie regelmatig moeten controleren en te weten komen dat de bijenkoningin op tijd verdeelt. Het vernietigen van, maar het vernietigen van de bijenkoningintoren is een noodoplossing maar niet een permanente behandeling. Dit vereist beekeepers om de oorzaak van de bijenkolonie, zoals het verouderen bijenkoningin, te grote kolonie, en te kleine bijenkorf te vinden.

 

Samenvatting:

 

Dit artikel introduceert slechts kort maatregelen om bijenkoninginnen te verhinderen te ontsnappen, maar als u het probleem wilt oplossen fundamenteel, moet u de redenen voor de vlucht van de bijenkoningin, zoals slecht imkerijmilieu, de ontoereikende voorraad van de bijenkolonie, natuurlijke vijandelijke teistering op lange termijn, de ernstige ziekten van de bijenkolonie, enz. vinden. De zwerm om zal veroorzaken te ontsnappen!

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in